Valgplakater

 

Valget 2011

Valgplakater i Kulturhus Måløv

Fra d. 14.-30. september 2011 kunne man i Kulturhus Måløv se udstillingen af mine alternative valgplakater “Hver for sig og sammen”. Plakaterne blev lavet under indtryk af det arabiske forår og var ment som en fejring af dét demokrati, vi så nemt tager for givet, men som hver dag kræver hårdt arbejde og enighed om nogle helt grundlæggende værdier.

Særligt med tanke på den ufrihed der stadig hersker i mange andre lande, bør folketingsvalget være en festlig begivenhed, og plakaterne giver alle ni partiledere et klap på skulderen for at deltage aktivt i demokratiet og artikulere befolkningens forskellige synspunkter.

Portrætterne er lavet på computer i en farvestrålende stil inspireret af Obamas HOPE-plakat og Andy Warhols portrætter og de er ment som et kunstnerisk-filosofisk bidrag til valgkampen. Hver gang der er valg bliver det nævnt, at ingen rigtig ved, om valgplakater har nogen effekt. Men alle politikere benytter sig af dem, fordi de ikke tør at lade være.

Ud over at fejre mangfoldigheden og det levende demokrati i Danmark, var hensigten med at præsentere alle partilederne ens – i samme ikoniske stil – også været, at udvande betydningen af “præsentationen” og derved øge fokus på dét, der i denne sammenhæng nødvendigvis må være det vigtigste, nemlig  “politikken”.

Valgplakater inde

Serien består af 10 plakater: Ni med partilederne hver for sig og partilogoet derunder – og en tiende hvor alle ni partiledere er sammen over teksten “Valget 2011”. Størrelsen er ca. 60 x 84 cm (A1). Farverne i de enkelte plakater tager udgangspunkt i de respektive logoer og tilhørende partifarver, som typisk er suppleret med komplementær- / kontrastfarver.

I 2013 er plakaterne blevet brugt i et reklamespot for TV2-News, hvor man imellem en serie korte nyhedsklip ser de to politiske kommentatorer Mogensen og Christiansen stå med hver deres plakat.

Plakaterne er trykt i begrænset oplag og kan stadig købes for 50 kr. + porto, ved at sende en mail til undertegnede med bestillingen.